Психодрама и действени методи в групи с родители на деца с психични или педагогични проблеми

By май 11, 2015 Семинари No Comments

ПСИХОДРАМА  ЦЕНТЪР  ОРФЕУС – ИНСТИТУЦИОНАЛЕН ЧЛЕН НА FEPTO
обявява трениг – семинар на тема:

Психодрама и действени методи в групи с родители на деца с психични или педагогични проблеми

С водещ

д-р Фабиан Блобел,

Германия

19 – 22.06.2015

  д-р Фабиан Блобел, дълги години е  ръководил  департамента за групова терапия, деца и юноши в служба за психично здраве в кантон Solothurn, Швейцария

Работата с родителите е един от най-важните фактори, съдействащи за повишаване на педагогичния и терапевтичния ефект при работа с деца със специални потребности в училище, в институциите или при терапия.

Психодрамата и действените техники са много мощен и ориентиран към възможностите метод за развиване на взаимна подкрепа в групи от родители. Позитивно развитие в родителство, значимо за децата, може да се постигне по много удовлетворяващ и приятен начин, както  за участниците, така и за водещия.

С работа, насочена към взаимното разбиране и подкрепа, споделяне на опит и емоции,  експресиране на желания и надежди, родителите могат отново да се почувстват обнадеждени. В тези групи те имат възможност за обмен на опит, както и за опитване на нови подходи и взаимодействия.

Работата с групи родители е много добър начин  да се намали чувството на срам, безпомощност, негативизъм и усещане за самотност. Тя спомага за повишаване на готовността, енергията и приемането на идеите за позитивна промяна в своето родителство.

В продължение на  30 учебни часа Вие ще имате възможност за рефлектиране и обогатяване на опита и знанията за структурата, разнообразието на темите на сесиите, и груповата динамика в родителските групи.  Вашето активно участие в него ще Ви даде шанс за дълбоко преживяване за мощните инструменти и възможностите на психодрама метода да катализира, подкрепя и поддържа процеса в този тип групи.

Местата са ограничени. Кандидатиете за включване в семинара  могат да заявят желанието си до 20.05.15.  До 25.05.15 ще бъдете уведомени дали сте включени

Предимство при включване в програвмата ще имат участници във обучителната програма с Фабиан Блобел, в Психодрама Център Орфеус, както и обучаващи се в Психодрама Център Орфеус.

Осигурен е превод на български език

ТАКСА ПРАВОУЧАСТИЕ:

180 лв. – Внесена до 30.05.15
210 лв. – Внесена до 10.06.15

240 лв. – Внесена до 18.06.15

260 лв. – Внесена след 18.06.15

Информация за мястото на провеждане, работното време и банковата сметка ще получат включените в семинара кандидати

За контакт: д-р Гълъбина Тарашоева, тел.: 0888/20-99-29,   0878 55 78 21  orpheuspsychodrama@gmail.com

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ в

Обучителна програма: Психодрама с деца

 име  ………………………………….  презиме …………………………….. фамилия  ………

 GSM……………………………….. ел.адрес ……………………………………………………………………..

професия ………………………….. месторабота ………………………………………………………

Обучаващ се във …. ниво,. с осн. обучител  …………………………………..