Семинар “Клинично / лично: психодраматичното интервю”

By октомври 20, 2019 Актуално No Comments

Психодрама институт Д.Е.А. има удоволствието да Ви покани на:

Семинар “Клинично / лично: психодраматичното интервю”

Семинарът въвежда участниците в проблема за клиничното интервю в психодрамата. Той съпоставя различни вариации на “първата среща” в клиничната практика: интервю за прием и психологическа оценка, интервюта за подбор на група, терапевтично интервю и, в крайна сметка, интервюто с протагониста на психодраматичната сцена. Насочен е към хора с опит в психодрама-група и особено към обучаващи се психодраматисти.

Дата: 02.11.2019 г., събота, 10.00 – 17.30 ч. (регистрация на участниците – 9.30 ч., обедна почивка: 13.00-14.30 ч.)

Място на провеждане: София, ул. “Петър Парчевич” 37, вх. Б, ап. 1

Водещ: Мален Маленов, психодрама-терапевт, психоаналитик, старши обучител към Психодрама институт “Д.Е.А.”
Повече за водещия…

Такса участие: 100 лв. за външни участници, 80 лв. за обучаващи се към Психодрама институт “Д.Е.А.”.

Таксата участие може да се заплати по банков път или на място и включва: участие в семинара, кафе-паузи, печатни материали и библиография. Таксата не включва обяд. 

Внимание: Местата са ограничени, затова е желателна по-ранна регистрация. За повече информация: 0888835976info@deapi.eu

www.deapi.eu

Facebook.com/deapi.eu

Попълни заявка за участие…

Описание:

Какво представлява психодраматичното интервю? Проблемът за първата среща с пациента лесно би могъл да дезориентира не само начинаещите, но и по-напредналите терапевти. Изглежда, че толкова много е поставено на карта в тези първи мигове. Формулировките и описанията й сякаш постоянно се умножават, също както и моделите, перспективите и правилата за провеждането й.

Отказвайки се от структурата на клиничната оценка ние нерядко сме затруднени в задачата да преценим заявката, личността и “показанията” за групова работа на човека срещу нас. Всичко това би могло да ни остави с усещането, че пропускаме, забравяме или не намираме “точния” път към него в една среща, за която никога не сме напълно готови.

В този семинар ще си поставим за цел да очертаем нужните символични “дейсвтия” в хода на едно интервю, както и още по-ценните възможности да действаме по-малко (“Less is more”). Ще бъдат очертани най-важните области, към които би трябвало да е насочен вътрешния ни “поглед”. Ще бъдат търсени опорни точки в литературата, както и в принципите, от които се ръководят всяка от четирите основни роли на психодраматиста: групов водещ, терапевт, анализатор и продуцент.