ПСИХОТЕРАПЕВТИ ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА ПРЕДСТАВЯТ ТЕХНИКИ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТРЕС, ТРАВМИ И ТРЕВОЖНОСТ В ДИГИТАЛНА СРЕДА

Tan and Grey Minimalism DIY Influencer Facebook Cover(2)

От 28-30 май 2021 г. ще се проведе онлайн семинар „Работа със стрес и травми. Метафоричните карти и диалога като ефективен инструмент в терапията“. Водещи на събитието ще бъдат световнопризнатите учени и консултанти от Израел – Д-р Офра Аялон и д-р Ести Авнон. Участниците в семинара ще имат възможност да видят един авторски подход към работата с травми и стрес, както и с тревожност, приложими в дистанционен формат. Събитието включва и европейската премиера на нова колода метафорични карти – „ОЧИ“ и техники за работа с тях.

Акценти за работа: механизми за справяне със стрес и травми, депресия, работа с вътрешните гласове на Аз-а, себепознание.

Техники за работа: метафорични карти, психодраматични и артистични техники, библиотерапия, техники за дистанционна работа с клиенти.

Програмата включва:

  1. Презентация върху следните теми:
  • Значението на картите за вътрешния ни свят, дясна/лява функции на мозъка, употребата на терапевтични карти за работа със стрес, с отношенията в двойката или семейството, както и други професионални сфери;
  • Ефектът на тяло/ум стреса, диагностика и лечение;
  • Пaндемия: стрес и възможности в условия на корона вирус; дистанционна работа;
  • Ресурси за справяне: моделът BASIC Ph и уменията за справяне;
  • Преминаване на моста от стрес към справяне.
  1. Дейности, включващи общи дискусии и работа по малки zoom-групи: представяне на авторска техника, включваща метафоричните карти и диалогът на гласовете.
  2. Въпроси и отговори.
  3. Представяне на различи карти и инструменти за работа. Премиера на новите метафорични карти „ОЧИ“ (‘EYES’)

Петък (28 май 2021): 18-21.30 ч.

Събота (29 май 2021): 10-13.30 ч.

Неделя (30 май 2021): 10-13,30 ч.

Д-р Офра Аялон ще сподели своя над 35 годишен международен опит от научната и консултантската си практика за работа с травми, вкл. семейна терапия, домашно насилие, разводи, военни действия, невъзвратими загуби, както и обучение за въздържане от насилие, предотвратяване на самоубийство и помирение. Тя е и автор на колодите Cope и TanDoo, част от семейството на OH Cards. Интервю: https://oh-cardsbg.com/interview-ofra/; https://www.youtube.com/watch?v=JoXxPqDWZ9k&t=327s

Д-р Ести Авнон ще представи психодраматични техники, довели до отлични резултати в редица кампании на Израелското министерство на образованието. Преподавател и обучител по психодрама, специалист в работата с травми и семейства в риск. През последните години Ести пътува по света и обучава доброволци, които подпомагат хора в борбата им с последиците от природни бедствия. Интервю: https://oh-cardsbg.com/interview-esti/ ; https://www.youtube.com/watch?v=o5ItmwS_AAs

 

Сътрудничеството на двете терапевтки води до създаването на авторски подход в работата със стрес и травми, който те ще споделят в своята лекция и практическите части на семинара.

* Семинарът ще се проведе в три дни (28,29, 30 май 2021г.) с продължителност 3 и ½ часа

* Ще бъде осигурен превод на български език

* Участнците ще получат сертификат

* За да заявите желание за участие, моля попълнете следната форма: https://forms.gle/ueGEEPT2JPrwx4pb6

* Такса за участие  – 250 лв.

* Такса за членове  – 200 лв.

 

За повече информация:

Web: https://oh-cardsbg.com/anxiety-in-the-digital-environment/

FB събитие: https://www.facebook.com/events/734093107124829

e-mail: info@oh-cardsbg.com ; tel.: 0878468181 – Красимира Бонева

Leave a Reply