Психодрамата и нейната приложимост в организационен и корпоративен контекст

By | Актуално, Анонси, Групи, Семинари, Събития | No Comments

Скъпи колеги,

УС на Българско дружество по психодрама и групова терапия ви кани на следващата от традиционните срещи за професионална обмяна на опит и дискусия на 18 май, събота от 18.30 до 21.00 ч.

Този месец поканата ни за професионална среща е отправена към представителите на психодраматичната общност, които имат интерес и/или опит в полето на организационно-психологическата работа.

Често психодраматистите работят на експертни позиции в различни компании, държавни или неправителствени организации.

В своите професионални роли се питаме: „Кога, доколко и по какъв начин можем да отворим сцената за психодраматична работа?“.

Вярваме, че срещата ни ще бъде от полза и ще ни даде възможност да споделим опита си и да открием нови идеи за по-широко и по-ефективно използване на психодрамата в работата с организации – от държавни и общински структури, до специфични и развиващи се бизнеси, НПО и във всяка психологическа реализация, различна от терапевтичната.

  • Добре дошли са всички, които чувстват темата близка или изпитват любопитство как да практикуваме психодрама извън психотерапевтичната ситуация.
  • Уъркшопът е подходящ за професионалисти или обучаващи се в областта на Психодрамата и Социодрамата.
  • Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация тук: https://forms.gle/CQK7eejJDvn7Uu1s5
  • Ще получите адрес и напомняне за срещата преди събитието.
  • Очакваме Ви!

Очакваме Ви!

Ако имате въпроси, задайте ги на имейл: psychodrama.bg@gmail.com

Приятни и спокойни дни, УС на БДПГТ

За безплатна регистрация: https://forms.gle/CQK7eejJDvn7Uu1s5

Група за личен опит

By | Групи | No Comments

Започва записването на участници в група за личен опит с водещ Петър Цикалов, психодрама-терапевт и старши обучител към Психодрама институт „ДЕА

Групата ще стартира през месец септември 2024 год. Условие за присъединяване към групата е провеждането на интервю. Това е предварителна среща, в която ще се запознаем и ще обсъдим въпросите, които възникват, преди да започнем съвместна работа.

Проектът е насочен основно към хора, които имат малък или нямат никакъв групов опит.

Групата за личен опит е за всеки, който търси личностно развитие и желае да се запознае с метода психодрама. Подходяща е за хора, интересуващи се от обучението по психодрама и групова терапия.

Могат да кандидатстват и колеги, на които не им достигат часове, но имат желание да се дипломират.

Групата ще стартира след 15.09. (точната дата ще се обяви допълнително) и ще се събира всяка седмица с продължителност от три астрономически часа (точният ден и час ще се уточнят допълнително).

За да заявите желание за участие в групата, е необходимо да попълните следната форма за контакт: https://docs.google.com/forms/d/14NhN-ve8WGJDHKn9-zAHf9_tiiaK8Kow-gekbzwRNxw , след което аз ще Ви потърся, за да уговорим ден и час за интервю.

За повече информация: тел. 0888714638, Петър Цикалов, или на имейл pcikalov@gmail.com

Лятна психодраматична школа „МНОГОЛИКАТА ПСИХОДРАМА“

By | Актуално, Събития | No Comments

Психодрама институт „Д.Е.А.“ има удоволствието да Ви покани на своята
Лятна психодраматична школа
„МНОГОЛИКАТА ПСИХОДРАМА“

в гр. Бургас, Културно-образователен център за съвременно изкуство и Библиотека, ул. „Оборище“ № 49-51, гр.Бургас
https://mal-burgas.com/bg

Школата ще се проведе на 14, 15, и 16 юни 2024 г.
* Начало: петък, 14.06 в 17.30 ч.
* Край: неделя, 16.06 в 14.30 ч.

Всеки психодраматист, както и всеки, обучаващ се в метода Психодрама, който има най-малко 100 часа Личен опит – е добре дошъл да участва в Школата.

Покана към студентите на ПИ ДЕА за включване в Програмата на Школата:
И тази 2024 година отваряме възможности за по-активно включване на студентите, настоящи и бивши, асистенти и терапевти:
– представяне на научни съобщения,
– семинар за супервизия на работата,
– представяне на дипломни тези
– и изследователска лаборатория.

* Представянето на научни съобщения / доклади / включва кратко представяне на текст, изследване или теоретичен обзор, които са ви заинтригували и с които бихте искали да запознаете колегите си.
* Семинарът за супервизия на работата е насочен към онези, които вече имат практика в широк индивидуален или групов контекст и биха искали да представят случай, групова сесия, работа със социодрама, ролеви игри и др.
* Отправяме покана и към дипломирани или в процес на дипломиране на терапевтично ниво психодраматисти от Д.Е.А. да представят в психодраматичен формат своите тези.
* „Изследователска лаборатория“ е пространство, в което обучаеми и колеги от Д.Е.А. могат да представят своите търсения и опит в приложението на психодрамата.

Срок за регистрация на презентатори – до 10 май 2024г.

Вече можете да се регистрирате като презентатори или като участници в школата на онлайн-формуляра.�

Формуляр за записване: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRBnofmhE1d3i_GU1pcqj_H0wMjBXKREYQunhXTIurUmu0aQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1ccZ1rPKPotdkJJu-PVSgpHFQgq2-Kbr7VN-Kj_yxkVYLAzQ25RQxddq4_aem_AUQk6NMhSbQlzyiWS76ODwNio5-tlWjGsiwFYBfhL02BqaAe-W4sEqTD0B6DbHVkPDY_TTRkpw47oXVfsYQ8tFVQ

Срок за регистрация:
* За презентатори / водещи: до 10.05.2024г.
* За участници: до 31.05.2024 г.

Такса участие:
– за участници: 220 лв.
– за презентатори: 150 лв.

Таксата участие може да се заплати единствено по банков път, на следната сметка:
Фондация „Психодрама институт ДЕА“
Обединена българска банка
IBAN: BG55UBBS80021030227150
BIC: UBBSBGSF
Основание за плащане: Такса лятна школа 2024 и Вашите имена.

NB: Регистрирацията е за участие в цялата школа. На участниците, присъствали на цялата школа, ще бъдат акредитирани 20 академични часа психодраматичен тренинг със сертификат.
Таксата покрива участие във всички събития от школата, както и кафе-паузите.�Таксата не покрива настаняване, пътни или храна за участниците.

Окончателната програма на школата ще е готова и качена на сайта на Института до 25 май 2024г.

Разчитаме на вашето активно включване и ви очакваме!

С най-добри чувства,
Екип на Психодрама Институт Д.Е.А.

Психодрамата среща социалната работа

By | Актуално, Анонси, Групи, Събития | No Comments

Скъпи колеги,

УС на Българско дружество по психодрама и групова терапия ви кани на следващата от ежемесечните срещи за професионална обмяна на опит и дискусия на 20.04.2024 г.

Този месец поканата ни за среща е отправена не само към представителите на психодраматичната общност, но и към хората работещи в социалната сфера.

Надяваме се срещата да доведе до ползотворен диалог и в него да се родят нови идеи за по-широко и по-ефективно използване на психодрамата в социалните услуги.
.
Добре дошли, за да поговорим по какъв начин методът може да бъде полезен в работата на професионалистите в различни сфери, които работят със и за фасилитиране на благотворни групови процеси.
.
Психодрамата е дълбинен метод, който с успех се използва в терапевтичен контекст, но също така в групи за личностно израстване, групи за подкрепа, обучение и супервизия.
.
Основните техники на метода с успех вече се прилагат в голям спектър от специализирани контексти – обучения от различен вид, групи за придобиване на умения, групи за развитие на емоционалната интелигентност, групи за развитие на социални умения, групи и сесии за реинтеграция в общността и др.
.
Те са и работещ инструмент за подобряване на различни видове групови и лични процеси. Могат да се отразят благотворно на груповата динамика, да стимулират развитие на комуникацията и емпатията, да подпомогнат задълбочаване на рефлексивността на лично и групово ниво, да подпомогнат разрешаването на конфликти и др.
.
Използването на техниките на психодрамата в работата на социалните услуги може да бъде изключително ценно и ефективно средство за помощ и подкрепа на клиентите в тяхното лично и социално развитие, но и в обучението и супервизията на социалните работници.
.
Поканата е за среща на две общности, целта е в интерактивно взаимодействие да се сподели съществуващ опит и да се обсъдят нови възможности.
.
Добре дошли са всички, които чувстват темата близка.
Уъркшопът е подходящ както за професионалисти в областта на Психодрамата и Социодрамата, така и за всички, работещи в Социалното поле – социални работници, психолози, арт-терапевти, учители, възпитатели, и други.
Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация, може да заявите желанието си за участие тук: https://forms.gle/86GvUxiM3GuGi2Sf6
Молим ви да имате предвид, че местата са ограничени.
.
Ще получите точен адрес и напомняне за срещата ден преди събитието.
Очакваме Ви!

Приятни и спокойни дни,
УС на БДПГТ

За паник атаките и тревожността-страх за живота или страх ОТ живота

By | Групи, Организационни, Събития | No Comments

УС на Българско дружество по психодрама и групова терапия ви кани на следващата от традиционните срещи за професионална обмяна на опит относно тревожността и паник атаките – все по-често срещани като заявки и проблематика възпираща живота на клиентите ни.
Каним ви за споделяне и дискусия за това как психодрамата, като самостоятелен метод и в комбинация с други практики помага.

Добре дошли са всички колеги, които чувстват темата близка.

✔ Ако сте член на дружеството БДПГТ
✔ Ако обмисляте да станете член на БДПГТ
✔ Ако се чувствате свързани с психодрамата или допускате, че може да свържете професионалния си път с метода
✔ Ако сте колега-психотерапевт и искате да обмените опит с психодрамата

Датата е 17.03, неделя, от 18.00 ч. до 21.00 ч.

Може да заявите желанието си за участие тук:
https://forms.gle/dsEWfjUQrot6zBf96

📩 Ще получите писмо с напомняне за срещата преди събитието
Очакваме Ви!

Приятни и спокойни дни,
УС на БДПГТ

VII НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БДПГТ

By | Конференции | No Comments

Управителният Съвет на Българското Дружество по Психодрама и Групова Терапия  има удоволствието да Ви покани да се включите като лектори в VII национална конференция по психодрама: “ДА БЪДЕШ САМ И ДА БЪДЕШ С ДРУГИТЕ”.

Read More

Сертификационен курс по психодрама онлайн

By | Групи | No Comments

ИПП „Хирон“ ви кани на сертификационен курс по психодрама онлайн.

Курсът ще стартира на 09.03.2024 във формат на затворена група. Максимален брой участници – 10, при превишаване на тази бройка се формира следваща група.

За участие в курса се приемат дипломирани психодрама терапевти/психодраматисти и обучаващи се в първо и второ обучително ниво.

Обучението ще се проведе в рамките на 120 часа, по 10 учебни часа веднъж месечно. Цена 90 лв.

Водещи на курса ще бъдат Светлана Николкова, Десислава Колева, Анжела Христофорова, Катерина/Ина/ Илиева, психодрама терапевти и обучители в ИПП „Хирон“.

Курсът завършва с полагане на изпит. При успешното му преминаване, участниците получават сертификат, потвърждаващ придобиването на специфични умения за практикуване на психодрама в онлайн среда.

N.B. Правоспособността за прилагане на психодрама онлайн в полето на психотерапията или друго поле на дейност изисква и наличие на диплома за психодрама терапевт/водещ или психодрама асистент под супервизия.

За регистрация следвайте линка.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRA4wgIErhTNOsrhSVOmvhZ_H_JdbA6iUAGiapOcIXje4Zuw/viewform

Група за разширяване на личностовия потенциал

By | Групи | No Comments

Участието в такава група предоставя възможност за задълбочено себепознание, развитие и усъвършенстване на собствената личност и на взаимоотношенията с другите, придобиване на опит за работа в група.

Read More