Група по психодрама: Другият в огледалото – „Личен бизнес“, „Моя си работа“ или психодраматична среща

By октомври 29, 2013 Групи No Comments

Кой е в огледалото?
– Личен бизнес!
Моя си работа!

Аз съм другият, а групата е огледалото. Но също и аз съм си аз, а другият е този, който ме изненадва в огледалото.

Всички ние сме част от група, независимо дали работим, учим, забавляваме се или пътуваме. Дори когато сме сами, пак сме свързани с другите. Те присъстват в нашите мисли и представи. Другите може да ни оценяват, окуражават, помагат или пречат, но винаги играят важна роля в нашия живот. Чрез групата ние се оглеждаме, но също така разбираме повече и за света около нас.

Може би Вие сте от хората, които искат да разберат себе си. В нашата група няма да узнаете всичко, но ще научите повече за Вашите желания, стремежи, нещата, които Ви провалят, плашат или вълнуват.

Подходът на нашата работа в група е психодраматичен. Това включва влизане в различни роли, разиграване и изследване на въображаеми и реални ситуации, които Ви смущават, плашат, гневят, тревожат или провокират любопитството Ви. Важно е не да играете красиво или артистично, а да усетите какво Ви харесва и какво не, да погледнете себе си отстрани и през призмата на другите, да опитате нещо различно, интересно или страшно, да изследвате Вашите идеи и мечти.

Най-важното правило е това на конфиденциалността – всичко, което казвате остава в групата. Това е необходимо, за да създадем среда, в която да експериментирате и да общувате пълноценно с другите.

Опитът в психодраматична група е ценен за всички, които работят с хора и/или искат да изследват свои лични въпроси и вълнения. Особено полезен е за хора, които са на управленски позиции, както и за тези с професионални интереси в сферите на психологията, педагогиката, социалната работа, бизнеса, управлението на човешки ресурси.

Формат: Работа в група от 5 до 10 участника от ноември 2013 г. до май 2014 г. Всеки месец се провеждат две неделни срещи от 10:00 ч. до 17:00 ч.

Записване: Записването става с обаждане или email на посочените контакти в срок до 06 ноември 2013 г.  и провеждане на интервю. Групата стартира на 10 ноември 2013 г. Цената е 30 лева на посещение и се заплаща на място при всяка среща.

Място на провеждане: Център Динамика, гр. София, ул. Мърфи №22

За контакти и въпроси: Ако имате каквито и да е въпроси, можете да се свържете с нас – водещите на групата:

Валентина Милчева – клиничен психолог, психотерапевт, психодрама консултант и експерт в сферата на човешките ресурси, организационното консултиране, провеждането на тренинги и обучения 

тел. – 0889321039, email – valentinamilcheva@gmail.com

Ангел Ангелов – психодрама консултант, детско-юношески психолог и организационен психолог, консултант в сферата на управление на човешки ресурси, треньор

тел. 0899426805, email – a.angelovbg@gmail.com