Важно: Информация за предстоящото ОС на БДПГТ

By март 13, 2020 Uncategorized No Comments
baner_1374_228

 

 

 

Изх.№ 75 / 12.03.2020                                                          ДО

Гр. София                                                                               Членовете на ОС на БДПГТ

 

Уважаеми колеги,

 

С настоящото Ви информираме, че на редовно заседание на УС на БДПГТ, проведено на 11.03.2020г. бе взето решение да се проведе планираното за 15.03.2020г. годишно отчетно заседание на ОС на БДПГТ, имайки предвид ситуацията с COVID – 19.

За Ваше улеснение прилагаме отново поканата за свикване на събранието.

Дневен ред на заседанието, можете да видите тук

 

Отчетното събрание на БДПГТ не попада под определението „обществена проява“ или  „културно – масово събитие“, за провеждането на които има наложени ограничения (обществените прояви са прояви, насочени към неограничен брой хора и широка публика).

 

Водени от лична и професионална отговорност Ви уверяваме, че наблюдаваме развитието на ситуацията в страната и следим указанията на Министерство на здравеопазването.

 

Избрания за събранието хотел „Арена ди Сердика“ спазва всички изисквания и препоръки за хигиена и дезинфекция на залите предписани от Министерство на здравеопазването. Подредбата в залата също съответства на предписанието на експертите.

 

Независимо от всичко, предвиждаме и възможност за участие в заседанието на ОС чрез конферентна връзка по скайп. Държим да отбележим, че в Устава няма описана подобна възможност, но предлагаме в настоящата ситуация да бъде възприето, че онлайн участието по време на цялото събрание е равнозначно на присъствие „на място“. Разбира се, това е решение на самото ОС, което следва да бъде гласувано заедно с дневния ред на предстоящото заседание. За целта, моля всички, които не могат лично да присъстват да подадат заявка до 12.00 на 15.03.2020г., което не гарантира тяхното участие, ако събранието на ОС гласува „против“.  Заявката за онлайн участие следва да се направи на скайп акаунт БДПГТ ОС, със съобщаване на име и желание да бъде включен участника в заседанието.

Напомняме също така, че при невъзможност да присъствате лично Уставът на БДПГТ предвижда възможност за упълномощаване –  писмено, с което давате право на друг от членовете на ОС да Ви представлява и гласува съобразно вашите указания.

Лична отговорност: лични контакти с други хора само в отлично здраве, незабавна консултация с лекар дори и при най-малко неразположение.

 

Лични предпазни мерки: Световната здравна организация и Националния център по заразни и паразитни болести са изготвили полезни и лесни за приложение предпазни мерки, които са достъпни за всички.

Всички, които биха желали да следят лично актуалните данни, могат да проверяват  Центъра за изследване на инфекциозни заболявания към Университета на Минесота, където има полезни връзки към информация от Световната здравна организация, Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, университети и неправителствени организации.

С пожелание за здраве и спокойствие и до скорошни срещи,

 

Елена Евстатиева

Председател на УС на БДПГТ.

www.psychodrama-bg.org
Българско дружество по психодрама и групова терапия

Leave a Reply